Rolex Deepsea Sea-Dweller 126660 ‘Black Dial’ horloge

Op Baselworld 2018 debuteerde Rolex met een bijgewerkte versie van het beroemde Deepsea Sea-Dweller-horloge. aBlogtoWatch ging hands-on met de D-Blue (ook bekend als “James Cameron”) versie van de referentie 126660 Deepsea-horloge hier. Vandaag geef ik mijn persoonlijke kijk op de nieuwe Rolex Deepsea 126660 en kijk naar de andere wijzerplaatversie die het traditionele zwarte gezicht is voor de Deepsea. Maakt een andere wijzerplaatkleur voor een duikhorloge zijn eigen discussie? Als het een Rolex is, is het antwoord misschien wel ja. Het geeft me ook de gelegenheid om mijn eigen gevoelens over de grootste en meest professionele duikhorloge van Rolex te bespreken.

Het geeft me ook de gelegenheid om mijn eigen gevoelens over de grootste en meest professionele duikhorloge van Rolex te bespreken.
Het geeft me ook de gelegenheid om mijn eigen gevoelens over de grootste en meest professionele duikhorloge van Rolex te bespreken. 

De traditionele zwarte wijzerplaat voor de Deepsea 126660 is qua tekst niet identiek aan de D-Blue (blauwe naar zwarte gradiënt-wijzerplaat). Het belangrijkste verschil (naast kleuren) is de plaatsing en de grootte van ‘Deepsea’. Op de D-Blue 126660 wordt het woord vlak boven ‘Sea-Dweller’ geplaatst waar de handen worden verbonden. Op de zwarte wijzerplaat is ‘Deepsea’ kleiner en net boven de plek waar de handen verbinden onder ‘Oyster Perpetual Date’ geplaatst. Ik geef de voorkeur aan de zwarte draaiknop zelf, als onderdeel van dat is de plaatsing van de tekst. Ja, we hebben het niet eens over de functionaliteit, constructie of het comfort van het horloge, maar eerder over een kleine term op de wijzerplaat. Welkom bij het zijn van een horde nerd.

Over tekst gesproken, Rolex leek te willen dat de nieuwe voor 2018-referentie 126660 er ongeveer hetzelfde uitzag als de uitgaande 116660, dus het behield een van de meest controversiële kenmerken van de originele Deepsea. Dat is een zilveren rehaut-ring rond de wijzerplaat, die twee frases bevat: “Original Gas Escape Valve” (verwijzend naar de automatische helium-ontlastklep) en “Ring Lock System”, dat verwijst naar hoe de behuizing is geconstrueerd om dergelijke hoge niveaus van waterbestendigheid. De zilveren ring zelf is eigenlijk een deel van het ringslot en is een “hoogwaardige stikstof-gelegeerde roestvrij stalen ring.” Eerlijk gezegd, wanneer je het horloge draagt, vergeet je al snel dat het er is, maar in werkelijkheid hoefde Rolex dit niet herinner de drager bij elke blik van de wijzerplaat dat het uurwerk deze onderdelen / systemen bevat. Ik ben meestal niet iemand die klagen over te veel tekst, maar ik ben er niet zeker van dat de tekst op de Ring Lock daar moest zijn. Ach ja, het is niet zo’n grote deal in een verder fantastisch pakket.

Ach ja, het is niet zo'n grote deal in een verder fantastisch pakket.
Ach ja, het is niet zo’n grote deal in een verder fantastisch pakket.

De overgrote meerderheid van de mensen die een Deepsea dragen, zal het niet onder water nemen – laat staan ​​tot bijna 13.000 voet. De Rolex Deepsea heeft 3.900 m waterbestendigheid dankzij een echte onderzeese behuizing. Rolex heeft horloges gemaakt die dieper kunnen gaan – maar het doet er nauwelijks toe, tenzij je in een miniatuur, draagbare submisser pieswedstrijd terechtkomt. De reden waarom mensen de neiging hebben om een ​​Rolex Deepsea te dragen (behalve het feit dat het een hele gave machine is) is de maat. Met een breedte van 44 mm en bijna de dubbele dikte van de Submariner is de Deepsea een beest om de pols – maar een waar fans dol op zijn.

Met een breedte van 44 mm en bijna de dubbele dikte van de Submariner is de Deepsea een beest om de pols - maar een waar fans dol op zijn.
Met een breedte van 44 mm en bijna de dubbele dikte van de Submariner is de Deepsea een beest om de pols – maar een waar fans dol op zijn.

De Ring Lock System-behuizing maakt deel uit van de reden dat hij bestand is tegen dergelijke enorme drukken. Het saffierglas alleen is 5,5 mm dik en de achterkant van de behuizing is gemaakt van kwaliteit vijf titanium. Voor 2018 zal Rolex niet langer echt de aanduiding “904L staal” gebruiken om te verwijzen naar het staal dat ze gebruiken. Ze gebruiken nog steeds 904L staal voor hun horloges, maar ze zullen het niet zo noemen. Rolex heeft ‘Oystersteel’ geïntroduceerd als de voorkeursterm die hun speciale 904L-legeringmengsel uniek maakt.

Het is waar dat Rolex zijn eigen speciale legeringsmengsels voor hen altijd heeft gemaakt. Het is ook waar dat tot voor kort echt geen ander horlogemerk 904L roestvrij staal gebruikte. 904L is moeilijker te bewerken, polijst beter en heeft enkele corrosiewerende eigenschappen die zorgen voor een goed duikhorloge.

6 antwoorden op “Rolex Deepsea Sea-Dweller 126660 ‘Black Dial’ horloge”

  1. Het horloge is gekocht om het te dragen, het is uitgevoerd om te werken met, zeer duurzaam, de sleutel is dat het lijkt en echt geen verschil, het ontwerp is zeer perfect,

  2. Deze winkel is geweldig, de eigenaar-service is erg goed, super zoals deze Rolex-stijl, koop in deze winkel, je zult er geen spijt van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *